Trdota vode se najbolj pozna na gospodinjskih aparatih

Nekaj časa nazaj sem na svojem grelniku vode opazila, da so se začele tam nabirati bele lise od vode. Enostavno nisem vedela, kaj to pomeni, zato sem začela brskati po spletu. Vedela sem, da gre za vodni kamen nisem pa vedela, kako bi se tega lahko rešila. Zelo hitro sem slišala oziroma prebrala za pojem trdota vode. Trdota vode je definitivno nekaj, kar sem prvič slišala mi je, bilo pa popolnoma jasno, za kaj se gre, ko sem prebrala, da je to dobesedno vodni kamen. Nekako mi je bilo jasno, da se je v vodi začelo nabirati veliko magnezija in kalcija, kar potem tudi povzroči trdoto vode.

Vse to sem seveda videla oziroma prebrala na spletu in tako sem vedela, za kaj se gre. Enostavno pa nisem vedela, kako se tega problema lahko znebim. Vsake toliko časa sem seveda grelnik vode morala očistiti z sodo bikarbono in pa s citronko. A po določenem času se ti to več ne da delati. Nisem pa se morala tega problema rešiti za vedno. O tem sem govorila tudi s svojo mamo in moja mama je rekla, da ona nima toliko problemov s tem, kar mi je bilo definitivno zelo zanimivo. Očitno je res vse to odvisno od tega, kje živiš oziroma pod kateri vodovodni center spadaš.

Jaz sem enostavno imela malce več problemov s tem in sem morala seveda poskrbeti za to, da sem svoje kuhinjske aparate čistila res redno. Čim se nabere preveč vodnega kamna v kuhinjskih aparatih se lahko te zelo hitro pokvarijo. Morala pa sem pomisliti tudi na cevi, saj se tudi na ceveh lahko naredi obloga, ki definitivno ne pomaga. Dejstvo je, da trdota vode zaredi svoje na nas, pa je, da seveda čistimo sproti in da se tega nekako zavedam. Na žalost tega ne moremo spremeniti. Dobro pa je, da vemo, za kaj se gre in da vemo, da trdota vode obstaja in da si približno predstavljamo, kaj to je in kako to funkcionira.

Trdota vode se najbolj pozna na gospodinjskih aparatih