SI
Show menu

Pivovarna Union odprla vrata svoje pivnice

18. 11. 2014
Z družabnim dogodkom za povabljene goste je Pivovarna Union včeraj na Celovški cesti 22 v Ljubljani odprla vrata svoje pivnice. Pivnica Pivovarne Union, ki je zaživela v stavbi stare sladarne, je v Ljubljano prinesla težko pričakovano stičišče ljubiteljev piva in dobre kulinarike.
»Ideja za postavitev lastne pivnice se je rodila že pred mnogimi leti, vendar so razmere na trgu v zadnjih desetletjih vedno narekovale drugačne poslovne prioritete. V tem letu 150. jubileja Pivovarne Union smo se kljub težkim tržnim razmeram odločili, da projekt izpeljemo, in prestolnica je dobila čudovito pivnico svojega največjega pivovarja. S pivnico bomo lahko udejanjali svoje poslanstvo dvigovanja kulture pitja piva ter povezovanja piva s pivsko kulinariko. Zavedamo se, da s tem Ljubljani nismo ponudili samo še enega prostora za druženje, ampak veliko več in zgodba o pivnici bo zagotovo zgodba, ki bo tesno povezano z zgodbo Mestne občine Ljubljana,« pravi mag. Dušan Zorko, predsednik uprave Skupine Laško. Pri slednjem mu je pritrdil tudi župan MOL Zoran Janković, ki je znan po tem, da ne pije alkoholnih pijač, ob tej priložnosti pa je prvič v življenju spil požirek piva in pivnici zaželel srečo.
Gradnja pivnice je potekala od meseca maja 2014. V tem času je stara sladarna, ena najstarejših in spomeniško zaščitenih industrijskih stavb v Ljubljani, dobila novo podobo, a pri tem ohranila svojo dušo. Pivnica tako preseneča s sodobnim interierom, prežetim z arhitekturo industrijskega časa, in je tako za Ljubljano pomembna pridobitev tudi za turiste, še posebej, ker je neposredno povezana tudi s Pivovarskim muzejem. Ta je v stavbi stare sladarne odprt že vse od leta 1986, zato je bila tudi izbira prostora za pivnico v pritličju te stavbe logična izbira.

Na včerajšnji otvoritvi so vrčke piva v zrak dvignili mnogi znani Slovenci, med drugim se tudi ogledov nogometnih tekem na vrtu pivnice ob vrčku hladnega piva že zdaj veseli balerina in žirantka v šovu Slovenija ima talent Ana Klašnja, novinarka in TV voditeljica Živa Rogelj pa je bila navdušena nad interierjem v masivnem lesu in nad kelihi, v katerih so prijazni in s številnimi zanimivimi podatki oboroženi natakarji stregli močno temno pivo Bok, ki je bilo, morda prav zaradi kelihov, kljub svoji moči zelo všeč prav damam. Legendarni Lado Leskovar pa je prisegal na vrček nefiltriranega piva in poudaril, da pivnica ni le prostor za popivanje, ampak predstavlja posebno obliko druženja, tudi ob odlični hrani. "Mnogo mest je pivnice dobilo še v času Avstro-Ogrske, celo Sarajevo, kjer sta dve odlični pivnici, zato sem res vesel, da smo tudi v Ljubljani končno dobili pivnico svojega največjega pivovarja."

Pivnica Pivovarne Union v novembru in decembru pripravlja pestro dogajanje. November – ali še bolje kar pivovember – bo posvečen užitkom pitju piva. Vsak dan bodo med 18. in 20. uro vesele urice (»happy hours«), ko bo pivo na voljo po še posebej ugodni ceni. V decembru vse obiskovalce čaka t.i. Veseli decembeer, ko bodo potekale tedenske akcijske ponudbe specialnih piv in posebni pivniški meniji. Zvrstili se bodo: teden piva Union Triglav, teden piva Union Amber, teden piva Union Ležak in teden piva Union Bok. Sicer bo pivnica gostom ponujala vse pijače Pivovarne Union, tudi tiste, ki jih na prodajnih policah ni, ter krovne blagovne znamke Pivovarne Laško, Radenske in Vitala. Načrtovana so pestra kulinarična in glasbena doživetja tudi v prihodnje, med drugim tudi kulinarične delavnice, na katerih bo Pivovarna Union skladno s svojo tradicijo izobraževala zainteresirane goste o kombiniranju posamezne vrste piva z izbranimi kulinaričnimi vsebinami.

Hkrati bodo v pivnici svoj prostor našli tudi športni navdušenci, ki si bodo na velikih LCD zaslonih pivnice lahko ogledali prenose pomembnejših športnih tekem. Do konca tega leta bomo skupaj lahko navijali ob ogledu dveh decembrskih tekem Lige prvakov (prva dva torka v decembru), v prihodnjem letu pa lahko pričakujete prenose vseh tekem slovenske nogometne reprezentance na kvalifikacijah za EURO 2016 ter tekme košarkarske in hokejske reprezentance.
Več informacij o dogajanju v Pivnici Pivovarne Union je na voljo na spletni strani in facebook.com/PivnicaUnion. Sledite nam tudi na Twitterju #PivnicaUnion.


Dodatne informacije:

Jernej Smisl, vodja korprativnega marketinga in odnosov z javnostmi Skupina Laško, e-mail: jernejsm@pivo-union.si