SI
Show menu

Kar 10 prestižnih medalj Monde Selection 2014 za Skupino Laško

11. 4. 2014

Blagovne znamke Skupine Laško so na letošnjem najprestižnejšem neodvisnem svetovnem ocenjevanju kakovosti, Monde Selection, ponovno dosegle izjemen uspeh. Prestižna priznanja za kakovost je namreč dobilo kar deset blagovnih znamk Pivovarne Laško in Pivovarne Union.

Skupina Laško je tako osvojila kar 9 zlatih medalj, med njimi dve Grand Gold medalji, ki pomenita najvišje priznanje kakovosti v kategoriji, ter eno srebrno. Medaljo Grand Gold sta si prislužili blagovni znamki Eliksir Pivovarne Laško in Union Radler Grenivka Pivovarne Union. Tudi nosilni blagovni znamki obeh pivovarn Union svetlo in Laško Zlatorog sta bili nagrajeni z zlato medaljo, poleg omenjenih pa so si zlate medalje priborili tudi Laško Club, Laško Dark in Jubilejnik Pivovarne Laško ter Union Temno Pivo in Union Brezalkoholno Pivo Pivovarne Union. Blagovna znamka Brezalkoholni Radler Citrus Bezeg Pivovarne Union pa je bila nagrajena s srebrno medaljo.

"Na prejeta prestižna priznanja Monde Selection smo izredno ponosni, saj smo ponovno dokazali, da so naše blagovne znamke po kakovosti v samem svetovnem vrhu. Monde Selection je namreč eno najpomembnejših svetovnih ocenjevanj kakovosti blagovnih znamk z več kot 50-letno tradicijo," je poudarila Mateja Košak Maljevec, direktorica marketinga in razvoja SkupineLaško.

Prestižna priznanja Monde Selection bodo uradno podeljena 2 in 3. junija na gala prireditvi v znameniti Palais de la Bourse v Bordeauxu, v Franciji.

Dodatne informacije:

Monde Selection: Monde Selection, mednarodni inštitut za kakovostne izbore, ustanovljen leta 1961 v Bruslju, že več kot pol stoletja preizkuša kakovost potrošniških izdelkov iz vsega sveta in na podlagi strogih kriterijev podeljuje mednarodno priznano bronasto, srebrno, zlato ali veliko zlato (Grand Gold) nagrado za kakovost. Vsako leto preizkusijo do 3230 izdelkov iz več kot 87 različnih držav, ki so razvrščeni v šest kategorij: žgane pijače in likerji, piva, vode in brezalkoholne pijače, prehrambeni izdelki, dietni in zdravstveni izdelki, kozmetični in toaletni izdelki ter vina, ki jih ocenjujejo v okviru mednarodnega tekmovanja vin pod pokroviteljstvom OIV, Mednarodne organizacije za trto in vino.

Medalje kakovosti Monde Selection se lahko primerjajo z Michelinovimi zvezdicami ali zvezdicami pri ocenjevanju kakovosti hotelov. Ta prestižni znak kakovosti podeljuje neodvisna strokovna žirija, ki jo sestavlja več kot 70 strokovnjakov, med katerimi so kuharji z Michelinovimi zvezdicami, člani Francoske kulinarične akademije, pivovarniški inženirji, univerzitetni profesorji, prehranski in zdravstveni svetovalci, kemijski inženirji, priznani enologi ter mojstri sommelierji.