SI
Show menu

Pijače iz Pivovarne Union v novi plastenki

29. 6. 2011

Priljubljene pijače Sola, Zala in ZA so poletje pričakale v novi, sveži preobleki. Oblika nove plastenke sledi zadnjim trendom na trgu negaziranih brezalkoholnih pijač, saj je elegantna in modernega videza.

Seveda pa videz ni bil edino vodilo pri razvoju nove embalaže. Plastenka ima kar nekaj lastnosti, ki kažejo na to, da skrb za okolje v Pivovarni Union igra vse pomembnejšo vlogo.

Lažja plastenka

Nova plastenka je najlažja pollitrska plastenka med slovenskimi ponudniki. Je enostavnejša in prijetnejša za uporabo. Poleg tega lažja plastenka pomeni manj odpadne plastike in s tem nižjo obremenjenost okolja

Ogljični (CO2) odtis nižji za 10%

Toplogredni plini, med katerimi kar 80% delež predstavlja CO2, v največji meri vplivajo na podnebne spremembe in s tem dolgoročno uničujejo naš planet. Danes se zavedamo, da pomemben delež emisij toplogrednih plinov nastaja pri proizvodnji različnih izdelkov in storitev, zato so okoljsko osveščena podjetja še posebej pozorna na to, kolikšne so skupne emisije toplogrednih plinov, ki jih povzroči nek izdelek ali storitev. Pravimo, da ugotavljajo ogljični odtis tega izdelka ali storitve. Pivovarna Union je pri razvoju nove plastenke posebno pozornost namenila temu področju in uspela znižati ogljični odtis za kar 10%.

Reciklaža

Pivovarna Union v sodelovanju s podjetjem Slopak že nekaj let zbira odpadno embalažo v zabojnikih za reciklažo po vsej Sloveniji. S posebnimi akcijami ozavešča uporabnike in jih poziva, naj odpadno embalažo odvržejo v posebne zabojnike, saj ji bodo tako vdahnili novo življenje. Odpadna embalaža se namreč uporablja pri proizvodnji različnih novih izdelkov, tudi plastenk.

Nova plastenka Sola, Zala in ZA – očem prijetna, okolju prijazna.